Службата за сигурност на Украйна има специална програма за убийства,

...
 
Службата за сигурност на Украйна има специална програма за убийства,
Коментари Харесай

Украйна има програма за убийства, твърди бившият шеф на Службата за сигурност

 

Службата за сигурност на Украйна има специфична стратегия за убийства, виновна за отстраняването на съветски сътрудници, твърди някогашният началник на организацията Валентин Наливайченко в изявление за  http://The Economist

Според него специфичното поделение на СБУ датира най-малко от 2015 година и е образувано от елитното Пето контраразузнавателно ръководство, откакто тогавашните водачи на Украйна са решили, че арестуването на хора не е задоволително, написа obektivno.bg

„ Неохотно стигнахме до заключението, че би трябвало да отстраняваме хората “, съобщи Наливайченко пред английското списание.

The Economist отбелязва, че подразделението е обвързвано с убийствата на командири на Донбас като Михаил Толстих, прочут още като „ Гиви “, който беше погубен при ракетна офанзива през 2017 година, Арсен Павлов, прочут още като „ Моторола “, който беше взривен в асансьор през 2016 година, и Александър Захарченко, първият началник на Донецката национална република, който беше погубен при бомбен атентат в ресторант през 2018 година

Съобщава се, че вътрешни лица от украинското разузнаване също са декларирали пред изданието, че Пето ръководство на СБУ сега играе централна роля в интервенциите против Русия и че е направило офанзиви като бомбардиране на Кримския мост.

Според The Economist украинският президент Володимир Зеленски „ позволява най-спорните интервенции “, до момента в който други решения постоянно се делегират.

Откакто спорът сред Русия и Украйна избухна през февруари предходната година, се счита, че киевските служби за сигурност са виновни за няколко убийства на съветски публицисти и държавни чиновници. Сред тях са убийството с кола бомба през август 2022 година на Даря Дугина – дъщерята на съветския мъдрец Александър Дугин – и убийството на военния блогър Максим Фомин (известен още като Владлен Татарски) при бомбен атентат в Санкт Петербург през април тази година.
Няколко от украинските вътрешни лица, интервюирани от The Economist, признаха, че са били обезпокоени от насочването към цели от „ приблизително равнище “. „ Това ме кара да се усещам неловко “, сподели някогашен чиновник на Пето ръководство на СБУ, потвърждавайки, че някои убийства са предопределени да „ впечатлят президента, а не да приближат успеха “. Бившият разузнавач също призна опасенията, че акцията за убийства на Киев наподобява е „ водена от подтик, а не от логичност “, написа в публикацията на Economist, озаглавена „ Програмата за убийства на Украйна от вътрешната страна “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР